Жена фитнес инструктор

 

 


Защо е добре жените да тренират с инструктор?

Защо мисля че жените трябва да тренират с инструктор от същия пол?

Аз лично смятам че жените трябва да изберат жена за техен треньор защото ние сме доста по-специфични от мъжете.

Виждала съм жени които взимат инструктори мъже (в никакъв случай не осъждам това решение) като в крайна сметка не докарват себе си до нищо по-различно от неправилно скулптурирано тяло и влошено здраве – имам предвид неприятности като спиране на месечния цикъл, както и проблеми с косата, кожата и ноктите, получили се заради диетата и неправилно структурираните тренировки за тях самите, защото мъжете са свикнали и да тренират на тежко и да гладуват много поради разликите в хормоните – тестостерона разбира се може да поеме тежките натоварвания и липсата на мазнини в диетата, докато жените имаме нужда естрогена и другите ни полови хормони да са оптимално пощадени, за да функционираме правилно.

Също така от друга страна всеки месец ние е имаме различни фази на цикъла които ни карат да варираме в килограмите и също така да увеличаваме или намаляме апетита.

Това са неща непонятни за мъжете треньори, дори и някой мъж да е изчел анатомия на женското тяло или да се е поинтересувал с въпроси по темата те никога не могат да разберат какво е емоционалното и физическото ни състояние през тези периоди от месеца. Има още много примери, които мога да дам защо е добре жената да тренира с жена, а мъжа с мъж, но мисля да спра дотук.

Лично аз съм се занимавала с клиенти мъже, изграждал съм техните програми както за сваляне, така и за качване, но честно казано таргет групата са ми нежната половина от човечеството 🙂

Няма проблем една жена да започне да тренира сама, но за мен е по-добрия избор е тя да започне да тренира с инструктор. Моят довод е следния – в Интернет може да се намерят всякакви програми, които всъщност може да бъдат не толкова добри. Обаждали са ми се момичета, които казват, че са правили всякакви програми от интернет и списания и единственото, което са видели като резултат от тях е минус 1 до 2 кг, при което след като спрат режима (защото са усетили, че това не е тяхното) качват по пет-шест и повече килограми. Това е познатия на всички йо-йо ефект.  Друг проблем е, че не е ясно за повечето жени дали трябва да тренират “на леко” или “на тежко” и често правят супер продължително кардио или доста тежка за тях тренировка. Ефекта е неправилна композиция на тялото – качване на килограми (мускули и мазнина) или увисване на тялото тук (загуба на мускул). Искам да кажа че наистина е важно да имате човек до себе си, който да следи прогреса ви и да ви дава съвети и насоки, да се занимава с вас през цялото време, защото както винаги съм казвала, така и сега ще повторя: най-добрата инвестиция е в нас самите. Когато си купим една скъпа дреха, а тялото ни не изглежда добре, колкото и при да сме дали и колкото и красива да е тя, все няма да ни хареса как ни седи, а и в края на деня когато лягаме до човека когото обичаме или когато виждаме себе си в гледалото трябва да харесваме това, което сме и да се чувстваме уверени и доволни, защото тези чувства неимоверно правят живота малко по-щастлив. Затова направете най-доброто за себе си и срещнете вашия фитнес инструктор, който ще промени живота ви.

Фитнес инструктор жена
No comments to show.