🧊Замразени плодове и зеленчуци за по-лесна диета

🥬Много хора избягват замразените плодове и зеленчуци, едни защото нямат навика да си вземат такива, други защото мислят, че пресните са по-добрия вариант и трети че замразените са едва ли не “втора ръка” продукт. Това е много далеч от истината и много грешно мислене.

🫐Винаги имам замразени плодове и зеленчуци, защото:

✔️са гарнитура готова за консумация за минути (да нямаме оправдания, че нямаме време 😊)

✔️имам голям избор и не бързам да ги консумирам, за да не се развалят, както е при пресните такива.

✔️използвам плодовете всеки път когато ми се яде сладко, за да си приготвя вкусно нискокалорично смути – например с манго и ананас или ягоди и череши, така чувството за глад за сладко си отминава, а и по-важното съм консумирала нещо качествено за мен самата.

✔️много от плодовете идващи от чужбина – банани, круши, киви и т.н. Се берат зелени и узряват в камиони по пътя до магазина, това не звучи особено здравословно нали? Докато от друга страна замразения плод се бере узрял и се замразява веднага, което запазва полезните вещества до момента на консумация.

✔️голям избор от прясно замразени, нетипични за сезона плодове и зеленчуци – например ягоди и череши през зимата или аспержи и брюкселско зеле през лятото.

✔️ готовите миксове – те са си чист заместител на хранене – плодовите миксове за смути и зеленчуковите миксове (например елда, ечемик, зелен боб и тиква) са добри в моментите, в който имаме 10минути за приготвяне и консумация на храна.

🥑Това да заредим фризера със замразени плодове и зеленчуци винаги е бил моят съвет за всички, с които тренираме заедно, така и мисля че би бил полезен за всички, които искат да променят навиците си и да си помогнат в спазването на чистото хранене, така че споделете с някой, на когото би му било полезно 😋