Днес получих комплимент за своята треньорска дейност, за концепцията на тренировките ми и нивото на моите познания, но от всичко може би най-много ме трогна това, че човека, който отправи комплиментите към мен ми каза че освен на физическото аз обръщам внимание и на психическото здраве, а именно – опитвам да имам подход в тренировките.

Може би именно това не веднъж ми е дало някаква рефлекция дори и негативна, защото отстрани някои хора не забелязват моят различен подход към трениращите с мен.

Например случвало ми се е да някой да ми каже как мой клиент “не изпълнява дадено движение правилно”.

Тук е първата идея на моята по-различна концепция, а именно че понякога е много по-важно това да бъдете в залата, отколкото да изпълнявате упражнението “под точен перпендикулярен ъгъл 90 градуса пропорционално на тялото към гърба от лакътя към колената” (това е пример-шега), имах предвид че по някой път наистина е по-важно да бъдем в залата отколкото да бъдем перфектни там. Защото аз лично с очите си съм виждала как мои клиенти, които съм поправила един два – три пъти просто си казват “това не е за мен, трудно е, греша, не мога да се справя, щом след толкова забележки не съм перфектна и спират да идват в залата.

Аз предпочитам да съм там за тях и да правим упражненията на 90% правилно и след като ги попитам дали усещат мускулната група, за която работим адекватно натоварена и да оставя не толкова перфектното изпълнение на заден план, отколкото въобще да не бъдат в залата, да се почувстват не е добре докато тренират.

За изпълняването перфектно по учебник така или иначе има теория в работата с големи тежести, наречена чийтинг.

Друго, което съм чувала като “градивна критика” е защо по време на тренировка с някой аз съм си погледнала телефона или съм мълчала… Ами тук искам да кажа, че понякога идват хора които са преуморени от работния ден, разочаровани от дадена случка в ежедневието им или друга причина. Тези хора просто нямат сила, желание или намерение да говорят. В този случай аз осъзнато се отдръпвам от тях, защото усещам, че от това имат нужда. И аз съм човек и да, мога да свърша някоя работа на телефона, мога да ти гледам в пространството или просто да не натрапвам присъствието си, знам точно кога и как да накарам някой да усети че аз съм там за него. Нарича се емпатия – емпатията е разбиране, другото “досадно търсене на начин да помогнеш на някой, без той да го желае” има друго наименование, едно от които е съжаление/съчувствие, които понякога влошават нещата.

Още нещо за моята концепция – тренировките с мен продължават по 40мин. – избрала съм най-работещите женски упражнения. Избрала съм това времетраене, защото съм на мнение, че тренировката за жените трябва да е интензивна, стегната и с оптимални тежести. От друга страна не мисля, че всеки в днешното забързано ежедневие, в които понякога не ни остава време да хапнем, има да отдели 2 или повече часа за фитнес.

Ако търсите вашия фитнес инструктор и желаете различен подход, а моят начин ви харесва, не се колебайте, а се свържете с мен – 0896848627. Нека заедно поставим начало на грижата към вас!