⚠️ ВНИМАНИЕ ⚠️

Наднормено тегло на фона на клетъчен глад

👉🏽Чували ли сте какво значи това? Ако не нека изясня – това е състояние, при което даден човек има наднормено тегло, но клетките и организма му не функционират оптимално, те дори не функционират добре.

Какво е това състояние?

Клетъчен глад поразява целия ни организъм. Това е хроничен дефицит на  аминокиселини,  макро- и микроелементи, витамини, ферменти, мастни киселини, а може и дори вода.

Дефицитът без значение на кой микроелемент води до появата на негов антагонист – тежък метал. Наличието на тежки метали е причина за падане на имунитета. Вследствие, на което вирусите успешно ни атакуват заедно с паразити и гъбички. Ако една клетка е добре нахранена, тя е с много по-голям жизнен заряд и в резултат боледува значително по-малко, възстановява се по-бързо, живее по- дълго и функционира по -пълноценно.

Защо се получава?

С една дума – заради нас и факторите извън нас. Заради нас проблема е там, че не познаваме храната, не познаваме и не слушаме добре тялото си. Ядем храни бедни на витамини и минерали, но обичайно е да посягаме към рафинираните храни, които на практика освен че са бедна на ползи храна да и доста често много вредна такава. Факторите извън нас са почвата вече бедна на минерали, замърсената природа или силния маркетинг на групи храни, които ни подвеждат и искрено залъгват.

Как да го предотвратим?

Като се научим кои храни какви витамини и минерали съдържат, когато уточним нашите нужди, според нашето  състояние и променим възгледите си. (Ако ти е трудно или нямаш нужното време тепърва да учиш и четеш не е лоша идея да се обърнеш към професионалист.) ТУК е важно да кажа, че не трябва да търсиш мнение или изготвяне на режим на хранене от човек, които е свалил 5/10кг и е чул в 2 предавания, че с вода с лимон се прави детокс, които се е самопровъзгласил за специалист по хранене! Но това в друг пост..

Ако се е получило при нас как да го “лекуваме”?

По същия начин като превенцията. Липси могат да се установят след кръвни, хормонални или други пълни или специализирани изследвания, както и по лични наблюдения – ако забелязваме суха кожа, чупещи се нокти, неприятен дъх, проблеми с косата, умора, депресия, липса на либидо и още други нетипични състояния. След намиране на причината се работи конкретно върху решаване на проблема, а не лечение на симптомите.

👉🏽 споделете поста с някой, на когото би могъл да бъде полезен. Ще се радвам ако някоя тема ви вълнува да си пишем на лично съобщение и да бъда полезна с каквото мога 😊♥️