Искам да започна една тема за енергиите, защото те са от съществено значение при здравословния начин на живот, а тук в сайта ми коментирам именно това – здравословен начин на живот,правилно хранене, правилни навици, спорт и активност.

Искам да кажа, че хората разпознават вътрешната красота на енергийно ниво и сега ще обясня малко по-подробно. Започвам с това, че може да прекарвате цялото си време във внимателен подбор на правилните храни, да тренирате като луди, за да изглеждате добре и все пак да си останете непривлекателни за един или друг човек или една или друга ситуация. Ако пренебрегвате вътрешната си доброта ще се окаже, че излъчвате грешен тип енергия, която отблъсква хората независимо от добрият външен вид.

Как усещаме енергията на околните?

Трудно е да се опише научно, но съществуват доказателства, че различните мисли създават различни честоти в нашия мозък, което се вижда чрез тестване с електроенцефалограф (ЕЕГ).например Делта вълните са с най-ниските честоти,излъчвани от мислите, с показатели само 0,1 до 3 Hz. Отчетени от ЕЕГ делта вълните се появяват когато сте немотивирани, трагични, невнимателни или когато имате дефицит на вниманието и се опитвате да се съсредоточите.Делта вълни се отчитат и по време на сън.

Алфа-вълните пък създават малко повече енергия -между 7,5 и 13 Hz, вие можете да инициирате алфа-вълни като седите неподвижно със затворени очи или с упражнения за дълбоко дишане и медитация.Алфа-вълните са свързани с релаксация, вътрешно осъзнаване, изцеление. Те престават да се произвеждат когато се занимавате с мислене,изчисление, физически труд.

От друга страна бета-вълните от средния обхват и се увеличават със засилване на останалатаактивност, стига да не сте ядосани честотите от средният диапазон вървят от 15 до 18 херца, ако се развълнувате съответно се променя и честотата на мозъчните вълни.

Естествено в ежедневието си вие не можете да видите енергията, която излъчвате с всяка смяна на настроението си, но това не означава че такава енергия не съществува. Точно както електричеството не може да бъде видяно и не може да го обясните, но все пак работи.

Силните и хармонични енергийни полета при някои хора ги определяме като харизма, такива хора имат способността да задържат вниманието ни без да се налага да казват дори и дума. Те се чувстват изпълнени със сила и когато влязат в стаята ние усещаме това.

От друга страна хората, които се чувстват безсилни не са се научили да овладяват енергията си, а това е самоизяждане, познато още като негативен вътрешен диалог. В резултат на това те изпитват безпричинна тъга или се чувстват пренебрегнати и невидими в компанията на други хора.

Добрата новина е, че всеки има възможност да засили енергийните си полета, за да се почувства прекрасно, просто трябва да знае практики, които могат да променят енергийното му поле и да увеличат вътрешната му красота и хората започнатда реагират различно на неговото присъствие. Можете ли да определите каква е вашата енергия от начина, по който хората общуват с вас в обичайни ситуации – харесват ли ви като цяло,имате ли добри приятели, смятате ли се за щастливи, лесно ли се възстановявате след тежки житейски ситуации, как реагирате на дадени обстоятелства.. ако отговорите положително на някой от тези въпроси то вие вероятно излъчвате положителна енергия.

От друга страна предизвиквате ли полемики,нещастни ли сте в любовта, имате ли финансови затруднения, склонни ли сте към инциденти,чувствате ли се неразбрани, чувствате ли се депресирани – ако отговорите положително на тези въпроси, то вие вероятно излъчвате нехармонична енергия.

Между двете разбира се има и нюанси на сивото -може понякога да имате късмет, а след това да се случи нещо неприятно,  вашето енергийно излъчване може да се променя според смяната на мислите и чувствата Ви.

Ако обаче ви се струва че винаги сте неразбрани или недооценен, не сте окей със сегашното си настроение и настройка може да решите да промените енергийното си излъчване и аз ви съветвам да го направите възможно най-скоро, а защо не и сега веднага?

Виждайки и оценявайте красотата, самите вие ставате по-красиви, радвайки се искрено за другите вие радвате себе си, бидейки щастливи дори естествено програмирате себе си към добри навици като питателна храна и упражнения, които подобряват здравето и красотата – и това може да го забележите всеки път като чувствате високите честоти на това да сте удоволетворени и щастливи някак си несъзнателно избирате да влизате в залата, да бъдете сред природата, да оценявате малките неща, тялото, косата, ноктите и мислите ви започват да изглеждат прекрасно някак все едно без усилия. Влизате във форма, радвате се на настоящето, чувствате се завършени. Докато когато сте в ниските честоти колкото по-лошо виждате пред вас, толкова по-лошо изглежда напред. Когато завиждате на другите какви екскурзии или придобивки имат вие губите всеки шанс за почивка или нова кола, имущество, техника. Когато мислите и честотите ви са ниски вие се затваряте в стаята си пред тв, увреждате здравето си със застой, формата си с храна и като цяло рефлексията върху лицето, кожата, косата, ноктите ви е осезаема.

Ако за съжаление сега сте от тази страна – прекрасно, това е тайната която сте чакали: подсъзнанието ви помага да осъществите това прозрение ПРОМЕНЕТЕ МИСЛИТЕ СИ. Бъдете добри, позитивни, благодарни. Намерете нещо, което ви удоволетворява, ако няма в кой да се влюбите се влюбете в себе си. Ако работата ви стресира – сменете я, ако не ви харесва града, в който сте – отидете в друг, ако някой ви трови с токсичността си – забравете го. Правете медитации, работете върху себе си, сменете средата си, намерете щастието си, хобитата си и живота си. Старайте се винаги да сте във високите честоти, дойде ли ви кофти мисъл – променете я, изпаднете ли в лоша ситуация – избягайте, попаднете ли в конфликт – не участвайте. Запазете и съхранете себе си, тренирайте, яжте хубаво. Всичко в природата е една хомеостаза, дръжте честотите си високи и нека това ви е приоритета винаги! Това е фундамента, върху който да изградите вашия щастлив живот. Не забрайвяте щастието е красота – вътрешна и външна и ако не ни се дава наготово е време да поработим върху нея.