🤸🏽‍♀️Намиране на вдъхновение в дните, в които ви се иска да се откажете

🤩Да, всеки един от нас си поставя цели, като те са коренно различни и лични. Един си обещава да работи повече, а друг да прекарва повече време със семейството. Един си казва, че ще пътува повече, а друг си набелязва да изчете повече книги. А покрай мен най-често случая е “ще започна диета” и “ще започна да тренирам”

❗️Тук искам да вмъкна нещо и да го подчертая много дебело. Спорта и здравословното хранене, трябва да ДОСТАВЯТ удоволствие, а не да го отнемат. Тренировката трябва да се чака с нетърпение като начин да дадем на тялото си движението от което има нужда след дълъг ден на бюрото, а храната трябва да е удоволствието на живота, а не затвор и ограничение.

🏋🏾Когато това е така, нямаме нужда от кой знае какво вдъхновение, защото тази грижа за себе си ще е проста и нормална като дишането.

👉🏽Но все пак всяко начало в трудно, така че е добре да си припомняме следните вдъхновяващи мисли:

✔️ Ако искаш да се грижиш за близките си – дай най-доброто на себе си – обръщай си вниманието, от което имаш нужда в този забързан свят. Честно казано ако ти си добре и хората, които обичаш ще са добре. Ако даваш най-доброто на себе си, ще се чувстваш страхотно и ще можеш да даваш и най-доброто за останалите, защото ако не се чувстваш добре няма да имаш нито силата, нито енергията, нито желанието да го правиш.

✔️ здраве – най-важното разбира се. Няма по-ценно нещо на този свят и това трябва да е ясно. Всяка храна може да е лекарство или отрова. Всеки път, когато решим да се раздвижим намаляваме вероятността от купищата заболявания, зад които седи и липсата на движение.

✔️ заслужава си – няма как храненето и спорта да не рефлектират на външния вид, а аз наистина вярвам, че на по-голяма част от хората им пука как изглеждат и това наистина не необходимо.

✔️ щастие – не знам дали има някой, който все още не знае за хормоните на щастието, които е доказано, че физическото натоварване повишава – те са допамин и сератонин и наистина техния прилив се усеща след доброто натоварване.

✋🏽Структуриран те храната и тренировката си така, че да ви доставят удоволствието, щастието и здравето, за което написах по-горе. Всичко различно от такъв тип режим е по-скоро натоварване, негативно зареждане и просто не си заслужава. Намерете правилния човек, който да ви помогне в пътя към вашите цели и му се доверете напълно ✋🏽