Тази тема засяга грижата за тялото ни, като превенция на редица проблеми, но и като част от заслужения ни релакс, който е задължително да си подаряваме по-често. Тя е доста важна и надявам се за някой от вас – полезна. Тук ще ви предложа 5 причини да започнете да посещавате масажист, като част от грижата за физическото и емоционалното си състояние.

Няма да засягам това, че доста хора не обръщат внимание на ползите от масажа, а ще се опитам да ви предложа факти, с помощта на които всеки да си направи сметка дали не би било добре, освен с тренировките и правилната храна, да награди тялото си и с процедура, от която смело мога да кажа, че то се нуждае.

1. Претоварване на тялото

Стрес, натоварено ежедневие и тежък физически труд. Кой ли ги няма в битието си в днешно време? Редовно довеждаме тялото си „до ръба“, като, разбира се, то си има свои механизми за възстановяване. Масажът обаче винаги е добра идея по пътя към по-бързото и правилно възстановяване на всички системи в организма ни.

2. Релакс на ума и сетивата

Много хора биха се съгласили, че няма по-добър релакс от това да се отпуснат, а върху тях да се изпълнява масаж, в края на който ще се чувстват леки и наистина отпочинали. Така сякаш са се отървали от негативното в себе си. Това буквално е така, тъй като масажът, освен че премахва натрупаната умора в мускулите, я придвижва към черния дроб, от който ще бъде преработена и изхвърлена. Също така и приятните чувства по време на изпълнението му и чувството за грижа към себе си влияят изключително положително върху нервната система на масажирания.

3. Дренаж

Подутите глезени и подпухналата кожа са явен сигнал, че тялото се нуждае бързо от дренаж. Много често след дрениращ масаж можете да усетите страхотна лекота в краката или в друга част на тялото, върху която той е извършен. Дренажът спомага придвижването на отпадните продукти от лимфните възли към сърцето и черния дроб, където те ще бъдат преработени акуратно. Дренажът е важен както заради козметичния, така и заради здравословния си ефект.

4. Антиоксидант и детокс

Тялото до голяма степен, ако е здраво, успява напълно само да се справи с антиоксидантните процеси, но има разнообразни видове масажни терапии, който спомагат изключително за извеждане на токсините и шлаките от кожата и организма. Такава например е медотерапията, както и редица други. Феновете на детокса могат до голяма степен да си помогнат, като започнат да посещават масажиста си.

5. Предотвратяване на травми

За занимаващите се със спорт или тежко физическо натоварване масажът играе доста важна роля. Механичният натиск върху мускулите спомага за тяхното раздвижване, за премахване на отпадните продукти в тях, както и в раздвижването на ставите и сухожилията. Много често по гърба си можете да напипате нещо като малки, прескачащи възелчета или плексит, като редовният масаж е сигурен помощник в борбата с тях.

🌸Ако успях да ви покажа, че масажите трябва да бъдат важна част от грижата за тялото и духа ви, искам да ви запозная и с част от авторските терапии и процедури, които предлагам. Локацията е студентски град, център оренда. Става с предварително записване на телефон 0896848627

1️⃣Програма “Добро храносмилане”

Масаж с етерични масла, консултация и изготвяне на хранителен режим. Цена 65лв (90лв обичайна/ обща продължителност 30-60мин)

Искате да успокоите храносмилателната си система? Ще ви бъде изготвен хранителен режим спрямо състоянието ви, масаж който ще продължите да прилагате вкъщи и шишенце с микс етерични масла за домашна употреба.

Масажа се прави само в областта на корема с етерично масло от мента, лавандула, фенел.Продължителността е 15мин. Програмата се изготвя ИНДИВИДУАЛНО и изпраща по имейл в рамките на деня

2️⃣Мануален лимфен дренаж – лек, разтягащ кожата масаж, който спомага за насърчаване на движението на лимфната течност от подутия крайник. Не бива да се бърка с традиционния масаж. МЛД е специално фокусиран върху лимфните съдове, за да подпомогне потока на лимфната течност. (Цена 45лв, 65лв обичайна/ обща продължителност 30мин)

3️⃣Авторски антицелулитен масаж – съчетава мануален масаж, вендузи и четка за сух масаж. Дава на краката ви чувство за лекота, кожата е обновена, благодарение на сухата четка се “изстъргва” мъртвия слой, а вендузата подобрява кръвообращението и разбива целулита. Ръчния (мануален) подход пък помага за дресирането на краката. Масажа е с продължителност 30мин и след края му усещате мекота, обновена кожа и намалена видимост на целулита. (50лв обичайна/ 35лв в грабо, обща продължителност 30мин)

3️⃣ класически масаж цяло тяло – Класическият масаж е комбинация от различни масажни техники, които се прилагат върху цялото тяло. В зависимост от предпочитанията на клиента натиска  може да се регулира. От значение са чувствителността на кожата, прагът на болка и желанията на клиента. (60лв обичайна/ 45лв в грабо обща продължителност 50мин)

4️⃣ програма женска енергия –

Масаж на гръб, лице, шия и гърди – най-женските ни области и най-застрашени от остаряване с поддържаща смес от етерични масла за здравето на жените – салвия, майорана, лавандула. Използват се техники с гуа ша и нефритен ролер (75лв обичайна/ 55лв в грабо обща продължителност 45мин)