👣Първи стъпки към промяната

🦶🏽Ако си в този момент, в който искаш да започнеш на ново, да поставиш началото на своето здраве и просперитет, обаче нямаш представа как да го направиш, този пост ще бъде много полезен за теб.

🍽️Знам че много хора опитват да се хранят здравословно или да започнат някакъв вид тренировка, но не виждат очакваните резултати или в по-лошият случай дори не знаят с какво да започнат.

💁🏽‍♀️В този случай аз препоръчвам да намерят ПРАВИЛНИЯ треньор, който да помогне по пътя към целта, защото както други професии, така и фитнеса и правилното хранене са неща, които се учат с годините. Имам предвид – ако не разбирате от счетоводство ще си намерите счетоводител, не е ли същото и с треньорите?

Лично според мен никой не може да стане щ треньор от днес за утре или ако някой придобие едномесечен сертификат за мен не може да практикува адекватно, а именно защото много често хора които искат да започнат промяната са именно хора, които имат наложителна нужда, така де – хора със здравословни проблеми, които трябва да бъдат следени по правилния начин, а не с нещо, което си научило за два дни или прочел отнякъде.

1️⃣Първа стъпка, която мога да дам за пример по пътя на промяната е да станете наясно с желанието си, така де – че трябва да промените нещо в живота си. Осъзнаването че ви предстои промяна, ще ви помогне да започнете, а за да се случат нещата трябва да осъзнаете промяната в мозъка си и чак след това да се опитвате да я наложите в ежедневието си. И това е така, защото обратното по-скоро няма да се получи – тъй като ще дойде като шок и при първия сигнал че сме гладни или че ни боли ще си каже “Абе защо си го причинявам” и след като е неосъзнато просто ще спрем да го правим, защото не сме си дали ясната представа какво искаме да ни се случи.

2️⃣Втора стъпка е да намерим правилния човек който да ни подкрепя, било то треньор или до някой близък, който да ни преподаде ръка по пътя към промяната. Разбира се ще ви посъветвам да е треньор, защото треньора има нужната компетенция, за да постави началото за вас и да го направи по един по-лесен начин.

3️⃣Трета стъпка е да кажете на всички около вас че започвате промяната си, за да може да не ви съдят и да не ви съботират по пътя. Имам предвид – много често съм чувала при започване на диета някой да каже “Абе за какво ги правиш тия диети и живота е кратък/ един път се живее”. От друга страна при започване на спорт съм чувала хора да казват “Много си радикала/ен, почивай повече / спри се, много натоварване не е хубаво” и прочее неща, които аз бих могла да нарека глупости.

4️⃣Четвърта и може би последна стъпка –  да имаме си освободим необходимото време, възможности (финансови) както и да плануваме, защото колкото и маркетинга да налага обратното – нищо не става за десет  дни, за две седмици или за месец. Промяната трябва да бъде осезаема и постигната така, че да бъде устойчива във времето, а не да правите “диета”, която чакате “да приключи”, за са му отпуснете края.

🫶🏼Ако имате нужда от треньор и помощник по пътя към промяната ще се радвам да бъда вашия избор.

📞Можете да ме намерите в гр. София, на телефон 0896848627 или в страниците ми в инстаграм и фейсбук – Health&shapewithMaria.

Предлагам

🏋🏽‍♀️Индивидуални тренировки

💪🏽Групови тренировки

🎥Онлайн тренировки

🍎Хранителни режими

🏋🏽‍♂️Тренировъчни режими