Тренировки с фитнес инструктор

Защо е добре да тренирате с фитнес инструктор?

  • Добре ли е да се доверим на фитнес инструктор или можем да тренираме сами?

 

  • В днешно време хората решават, че нямат нужда от треньор, защото интернет дава решение на всеки въпрос. Повечето хора спазват диети от интернет и правят тренировки, които не са за тях, не виждат нужните резултати и удоволетворение и в крайна сметка зарязват фитнес картата си и здравословноте покупки и се отказват. Важно е да отбележа, че вашия личен фитнес инструктор ще “напипа” тренировката ви така, че тя да ви носи ползите от спорта, както и да ви доставя удоволствие, така вие няма да се чувствате все едно го правите насила, а ще знаете че полагаха нужната грижа за себе си. Същото важи и за хранителния ви режим, който фитнес инструктора ви може да превърне в наистина лесен начин на хранене, който да обичате и да прилагате за дълго време напред. В този текст искам да дам няколко довода защо е добре да тренирате с фитнес инструктор:

– ще постигнете желаните резултати по-бързо. Когато започвате новия режим на тренировки и хранене много често вие сте объркани и сте заляти от морето информация, точно в този момент имате нужда от някой който систематизирано да подреди начина ви на хранене и режима на тренировки, този някой има нужните знания и компетенция, придобити след години учене и опит което е важното във вашия случай.

– ще намалите риска от травми и контузии – за съжаление съм виждала трениращи, които не изпълняват упражненията правилно или използват уредите по грешен начин. Във фитнеса често няма кой да поправи техниката им и да им покаже правилното изпълнение. Така започват болките в ставите и сухожилията, могат да бъдат причинени травми, както и не се получава необходимия ефект от упражнението. Точно в този случай е добре да имате фитнес инструктор, които да заучи във вас правилно изпълнение, техника и фундамент.

– ще имате решение или отговор на всеки възникнал проблем или въпрос без да се налага да търсите – Забелязала съм че много често при работата ми с клиенти при тях възникват дадени въпроси. Например забелязват как нещо се подобрява или променя и те държат да получат компетентна информация за биохимичния процес. Случвало се е да възникват и проблеми, като аз винаги търся начин да намеря решението им без да ангажирам клиента си, защото разбирам че всеки цени времето си и не може да отделя такова в търсене на решение. Затова и фитнес инструктора поема тази задача.

– ще имате човек, които ви води по пътя към по-здравословния живот и най-вероятно в последствие ще стане близък до вас – обожавам да чувам радостта и благодарността на хората, с които тренирам в моментите които те осъзнават, че тази любов и грижа към тях самите, която създаваме със спорта им се отразява вътрешно и външно. Често моите клиенти стават мои приятели, и как би могло да е иначе? В крайна сметка прекарваме поне един час дневно (в най-добрия случай 5 дни в седмицата) и обменяме състояния и преживявания, приемам вашата енергия независимо дали сте щастливи или изморени и изнервени и опитвам да я генерирам в нещо по-добро.

В крайна сметка от това да имате точния за вас фитнес инструктор е важно. Имам клиенти, с които работя по 2-3години и те продължават да тренират с мен, въпреки, че вече са на етап напреднали и могат да продължат сами – а аз съм им дала тази свобода напълно и никога не съм правила опити да ги задържа чрез ненужно подменяне на тренировките често или пък объркване и подвеждане с неправилна информация. От друга страна мисля, че стана ясно колко е важно за начинаещите да се предпазят от травми и да получат отговори и индивидуално отношение от фитнес инструктора си. Като заключение ще дам любимия си пример – като ви се развали техниката – телефон, компютър, телевизор не опитвате да го оправите сами, а го давате на механик, които ще свърши тази работа по-добре. Направете същото и с тялото си.

фитнес-инструктор-жена-2
No comments to show.