🤔Колко е важна храната в един режим и колко е важно движението?

🥚Тази тема е спорна колкото “кое е първо-яйцето или кокошката”

Всеки има неговото мнение и всеки има неговите доказателства. Истината е, че както обичам да казвам – е индивидуално. Много често коментирам темата и с хората, с които работя и се убеждавам в това. Сега ще обясня и накратко – когато някой иска да промени начина си на живот и формата си той има различни подбуди – едни са решили, че посто искат да изглеждат добре, други са се “стреснали” след като са видели резултати от например направена ПКК, а трети просто са заляти от тази здравословна вълна (което аз уважавам много повече от вълната “бъди с наднормено тегло и се гордей” – към която дори съм против, но в друга тема). До тук с подбудите, от тук нататък включваме фактори като пол, време, начин на живот, хормони, структура на тялото и още някой фактори. Ето така се определя кой от какво има нужда – да наблегне повече на храната или да повиши движението, така че математически теореми от сорта на 70% храна и 30% спорт не бих приела. По-скоро ще дам 50% храна и 50% движение, както и голямо желание за промяна.

👉🏽Ето пример:

🏋🏽‍♀️Движението действа ДЕТОКСИРАЩО – а именно лимфата се задвижва при съкращението на нашата мускулатура. Лимфата няма “помпа” както сърцето при кръвоносната система, затова трябва да се движим. Ако не се движим заседналия начин на живот “затлачва тялото ни” и токсините се натрупват.

🍽Храната действа ДЕТОКСИРАЩО:

Има храни, които спомагат за извеждане на токсините от тялото, има подправки и билки, които действат диуретично и така “изхвърляме” излишно тегло и отпадни продукти. Храната храни клетката, а нашето тяло е изградено от клетки, само малка промяна в храненето може да ни помогне да имаме по хубаво тяло, коса, кожа, нокти, по-добро зрение, по-хубава миризма.

👋🏾 За да постигнете желаните резултати трябва не да търсите “формулата” за успех, а сами да си я създадете за вашите потребности, ако не ви стигат знания и умения и ако нямате нужното време тепърва да ги придобивате, винаги можете да се обърнете към треньор и човек, който да ви води по пътя на промяната. Ако този пост е бил полезен за вас може да споделите с приятели 😊