ППо време на локдауна заради covid много хора останаха вкъщи, а след падането на мерките не успяха да се завърнат към обичайния си начин на живот и придобиха нови навици, като например да вършат голяма част от ежедневните си задължения от вкъщи – да поръчват храна от магазина с доставка до вратата, да пазаруват дрехи и обувки онлайн, да работят от вкъщи, да се “виждат” с приятели по на видеоразговор и да тренират от вкъщи. Всеки сам избира своя начин на живот, и въпреки, че аз съм малко против този начин на “отделяне” от света не бих опитвала да променя мнението на някого, а по-скоро да съдействам в избора и да поддържам спортния тонус и правилен начин на живот.
Някой се чудят защо им е онлайн треньор след като могат да се възползват от тренировки в интернет пространството, но тук ще кажа следното:

Тренировките, които могат да се изпълняват вкъщи от интернет често не са подходящи за дадения човек. Тъй като всеки е индивидуален и има нужда от индивидуално внимание може да се получи така, че той да не намира удовлетворение в тях, нито търсения резултат. Често тренировките от интернет са прекалено тежки или прекалено леки или просто не отговарят на неговото търсене. Склуптурирането на тялото е труден процес и не рядко се случва поради незнание да се оформи по неправилен начин тялото. От друга страна пък в процеса на преминаване към тренировки и здравословен начин на живот неимоверно ще възникват много въпроси относно тези нови навици, на които инструктора в Ютуб просто няма как да отговори, защото много често дори не е българин, или просто няма как да ви върне обратна връзка.

В тези случаи аз препоръчвам да се използва услугата онлайн тренировка с инструктор на живо, защото може да се обменя същия опит който може да получите на живо, ще бъде правилно редактиране вашата техниката, ще спестите време за излизане и стигане до залата. Услугата също предполага комфорта на собствения дом, защото ясно разбирам, че има хора, които се притесняват да тренират пред други хора.

Така че ако търсите начин да внедрите тренировките във вашето ежедневие, но не ви остава време, защото не можете д стигнете до залата или сте по-интровертен тип, то тогава горещо препоръчвам да изберете онлайн тренировките за себе си и да си подарите един наистина хубав навик, който може значително да промени и подобри живота ви.